На Полтавщині комунальне підприємство здійснює діяльність з порушенням вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»!

Державною екологічною інспекцією Центрального округу проведено перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища КП «Оржиця-Комунсервіс».

За наслідками перевірки, складено акт, яким зафіксовано порушення ст. 51 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», що виразилось у відсутності робочого проекту реконструкції з розділом ОВНС на господарську діяльність та комплексного експертного звіту (висновку), дозволу на викиди забруднюючих речовин зі стаціонарних джерел та видалення твердих побутових відходів на полігоні ТПВ.

Захищаючи інтереси держави Держекоінспекція звернулась до Полтавського окружного адміністративного суду про тимчасову заборону (зупинення) діяльності товариства, до отримання відповідних дозвільних документів.

Дослідивши матеріали справи, 13 вересня 2019 року Полтавський окружний адміністративний суд виніс постанову про закінчення виконавчого провадження, якою зобовʼязав тимчасово заборонити (зупинити) діяльність КП «Оржиця-Комунсервіс» до виконання  пунктів  3-5 припису, а саме: до отримання висновку з оцінки впливу на довкілля, дозволу на викиди забруднюючих речовин зі стаціонарних джерел та до виконання вимог Правил експлуатації полігонів побутових відходів під час видалення твердих побутових відходів на полігоні ТПВ.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці