На території Полтавської області відкриється сезон полювання на хутрових звірів

Відповідно до Закону України "Про мисливське господарство та полювання"  полювання здійснюється на таких хутрових звірів: зайця-русака, лисицю, єнотовидну собаку і вовка.

Строки полювання (конкретна дата відкриття та закриття полювання на певний вид мисливських тварин, дні полювання протягом тижня) та порядок його здійснення, а також норма добування мисливських тварин визначаються користувачем мисливських угідь і можуть відрізнятись як залежно від області, так і в угіддях сусідніх користувачів.

Відстріл вовків, лисиць та єнотовидних собак не лімітується і може здійснюватись мисливцями за наявності дозволів на добування інших тварин, зокрема відстрільної картки на добування зайця чи ліцензії на добування інших тварин. Водночас одному мисливцю заборонено добувати більше одного зайця-русака за день полювання, навіть якщо він полює в колективі, в якому інші мисливці не використали свого права на добування зайця.

Під час полювання мисливець зобов’язаний мати при собі державне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозвіл на відстріл тварин (ліцензія або відстрільна картка) та дозвіл на носіння і зберігання зброї, за наявності мисливської собаки − паспорт на мисливську собаку. При придбанні відстрільної картки мисливці зобов’язані ознайомитись із заборонами на полювання, які діють у певних мисливських угіддях, а саме розташуванням відтворювальних ділянок, об’єктів природно-заповідного фонду, місцями відпочинку людей, проведенні господарських робіт тощо. У свою чергу, користувачі мисливських угідь зобов’язані ознайомити мисливців з цією інформацією.

У випадку незаконного добування або знищення диких тварин при проведенні незаконного полювання порушники притягаються до відповідальності у вигляді накладення штрафу в розмірі від 1 020 до                   2040 грн, з конфіскацією зброї та інших засобів полювання, а також відшкодовують збитки відповідно до такс для обчислення розміру збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання за кожну добуту тварину

Лісівники Полтавщини закликають усіх мисливців дотримуватися пожежної безпеки у лісах та техніки безпеки щодо поводження з мисливською зброєю. Адже їх порушення може завдати великої шкоди як мисливцям, так флорі та фауні.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці