У місті Черкаси Держекоінспекцією виявлено несанкціонований скид до Кременчуцького водосховища

10.12.2019 року спеціалістами Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу, реагуючи на звернення жителів Черкас про скид невідомої рідини зі зливової мережі в районі причалу №5 («Нептун»), невідкладно здійснено виїзд на місце події.


У ході обстеження встановлено, що по вулиці Берегова із випуску №13 зливової мережі міста, яка перебуває на балансі КП «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради, здійснюється несанкціонований скид. Разом з тим виявлено, що у верхній частині випуску (труби) невідомими особаии влаштовано отвір для витоку рідини.


Відділом інструментально-лабораторного контролю відібрано проби даної рідини та грунтів для встановлення наявності забруднюючих речовин на визначення їх концентрації.


Для встановлення причетних осіб та наявності можливої незаконної врізки у зливову мережу на місце події також викликано працівників поліції і представників КП «ЧЕЛУАШ».

Після проведення лабораторних досліджень та за наявності відповідних підстав Держекоінспекцією Центрального округу будуть проведені розрахунок шкоди заподіяної довкіллю, а матеріали за даним фактом будуть передані до правоохоронних органів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці