На Золотоніщині біля села Бакаївка перевернулась вантажівка

На Золотоніщині біля села Бакаївка перевернулась вантажівка. Загрози попадання нафтопродуктів в річку Золотоношка немає.

22 грудня на автодорозі Бориспіль – Запоріжжя, біля села Бакаївка, сталася дорожньо-транспортна пригода за участі вантажного автомобіля Scania. Внаслідок пригоди автомобіль, що перевозив у цистерні коксохімічну смолу, з’їхав в кювет та перевернувся. Через пошкодження запірної арматури цистерни стався вилив коксохімічної смоли в кількості 4 м. куб. На місце події залучалися рятувальники Золотоніської пожежно-рятувальної частини, які провели роботи по запобіганню виникнення пожежі.

Під час пригоди 56-річний водій автомобіля серйозних травм не отримав. Наразі представниками власника підприємства проводяться роботи по перекачуванню залишків смоли в іншу ємність, повідомляє ДСНС України в Черкаській області. Загрози для людей та навколишнього середовища коксохімічна смола не несе.

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Центрального округу в присутності працівників поліції та ДСНС відібрані проби грунту із забрудненої земельної ділянки розміром 10х70 метрів для визначення концентрації забруднюючих речовин, складений акт відбору проб.

Відстань від місця аварії вантажівки до річки Золотоношка складає близько 550 метрів. Загрози попадання нафтопродуктів в річку на даний час немає.

Державна екологічна інспекція Центрального округу продовжує контроль ситуації.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці