Масштаби вражають!!! Близько тони знищеної риби та більше двохсот тисяч завданих збитків!

В ході проведення природоохоронного рейду спеціалістами управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області на Кремечуцькому водосховищі в районі села Сокирне, затримані громадяни, які на автомобілі «Нива» з причепепом, намагались вивезти з прибережної зони 995 кг свіжевиловленої риби плітки 2134 шт., густери 1557 шт., судака 33 шт., щуки 13 шт. Внаслідок незаконного вилову водних живих ресурсів державі завдана шкода в розмірі 256 тис. 258 грн.



З метою встановлення осіб причетних до незаконного вилову риби на місце події викликана слідчо – оперативна група Черкаського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області. Риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.


Вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці