Черговий рейд на Сулинському заказнику

 Черговий рейд Держекоінспекції Центрального округу та поліцейських водного патруля знову підтвердив, що браконьєрство на річці Сула є загрозою для екології даного регіону внаслідок знищення водних живих ресурсів. 

Патрульним човном зайшли із води на Сулинський заказник, через кожні 300 метрів човен влітає в незаконно встановлені сітки. Практично в кожній сітці знаходиться незаконно виловлена риба. Рибу яка була великих розмірів та живою відпустили до водойми, іншу пошкоджену здали до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету. За рейд в різних місцях заказника вилучено 32 сітки вічком від 30х30 мм до 70х70 мм загальною довжиною близько 2 км. Риба видів : Лящ 37 шт., карась 53 шт., Густера 804 шт., Плітка 31 шт. загальною вагою 306 кг., чим завдано державі збитків на суму 130 тис. 791 грн.

Затримано та складено протокол на інженера з охорони Національного природного парку "Нижньосульський", який методом багріння виловлював рибу замість того щоб її охороняти. На порушника складено протокол за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду)

Су́линський ландша́фтний зака́зник — природоохоронна територія загальнодержавного значення. Заказник створено на території Чорнобаївського району Черкаської області та Глобинського району Полтавської області, у пригирловій частині річки Сули.

Заказник являє собою один з найбагатших за видовим складом флори і фауни водно-болотних комплексів центральної України. Є основним на Кременчуцькому водосховищі нерестовищем, місцем нагулу і зимівлі різноманітних видів риб: щуки, коропа, ляща, синця, судака тощо.

Місце гніздування та відпочинку багатьох видів перелітних птахів, серед яких: чапля жовта, реготун чорноголовий, лежень, кулик-сорока, ходуличник, дерихвіст степовий, які занесені до Червоної книги України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці