Знову не допуск. Що приховує КП ”Міський водоканал” Золотоніської міської ради

     КП ”Міський водоканал” Золотоніської міської ради 17.07.2019 року не допустив Державну екологічну інспекцію Центрального округу до проведення позапланової перевірки виконання вимог припису №43, за що директора притягнуто до відповідальності.

            КП ”Міський водоканал звернувся до Черкаського окружного адміністративного суду з вимогою визнати дії Держекоінспекції протиправними. Рішенням від 11 жовтня 2019 року по справі 580/2385/19, суд визнав дії посадових осіб Держекоінспекції правомірними.

         Державною екологічною інспекцією Центрального округу 15 січня 2020 року повторно здійснено виїзд на Комунальне підприємство ”Міський водоканал” Золотоніської міської ради для проведення позапланової перевірки виконання вимог припису №43 від 02.05.2018 року щодо дотримання умов скиду зворотних вод в річку Суха Згар та проведення організаційно – технічних заходів по ліквідації перевищень ГДС забруднюючих речовин у зворотних водах після очисних споруд.

Однак до проведення перевірки інспекторів знову не допущено, про що складено акт про не допуск та винесено на директора протокол за невиконання законних вимог посадових осіб.

Матеріали по КП ”Міський водоканал” скеровані до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів реагування.

Додатково інформуємо, що у ході здійснення моніторингу інтернет-видань виявлено публікацію ”На золотоніських очисних спорудах намітилась позитивна тенденція”, розміщену на веб-порталі провінтернет-видання ”ЗОЛОТОНОША” (http://zolotonosha.ck.ua). В статті наведена Порівняльна таблиця результатів аналізів скидів золотоніських очисних споруд, які начебто підтверджують, що вони покращилися в 2 – 3 рази по деяких показниках.

         Проте в ході проведення спостереження Держекоінспекцією Центрального округу в січні 2020 року також відібрано проби у місці скиду КП ”Міський водоканал” у річку Суха Згарь, і результат не настільки втішний, як хотілось би: зокрема, розчинений кисень 3,3 при нормі 4 одиниці, - замість 4,2, як наведено в статті; ХСК (хімічне споживання кисню) 95, а не 19,8 (при нормі до 30 одиниць); сухий залишок – 730, а не 520 (при нормі не більше 1000). Вміст азоту амонійного (аміак) – більше 50 (при нормі 5), а не 7,9.

         Дані показники сигналізують про напрямок, в якому потрібно працювати і працювати!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці