За результатами отриманої від небайдужих громадян оперативної інформації, затримано браконьєра біля села Худяки Черкаського району

Державна екологічна інспекція Центрального округу разом із поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області продовжує цілеспрямовано протидіяти браконьєрам, що знищують водні живі ресурси.

Сьогодні, 5 лютого 2020 року о 02-30 ночі на території Кременчуцького водосховища затриманий громадянин Л., що виловлював рибу сіткою з дерев'яного човна в районі села Худяки Черкаського району. Чималий улов карасів, аж 107 штук, або 32 кілограми, вилучені та передані до рибоприймального пункту для подальшої реалізації, після чого гроші перераховуються до державного бюджету. Обраховані збитки, завдані довкіллю, складають 1,819 тис. грн.

Дерев'яний човен, що слугував незаконному промислу, вилучений. На порушника складено адміністративний протокол за статтею 85 частина 4 Кодексу України про адміністративні правопорушення – за грубе порушення правил рибальства, який буде направлено до суду.

Порушнику загрожує штраф в розмірі від 340 грн. до 680 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці