У період масового розмноження тварин - з 01 квітня до 15 червня триває "Сезон тиші"!!!

Державна екологічна інспекція Центрального округу повідомляє, що у відповідності до вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу» від 09.04.2015р. №322, у період масового розмноження диких тварин з 01 квітня до 15 червня на всій території України триває «сезон тиші».


В цей період забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Нагадуємо також, що відповідно до ст.39 Закону України «Про тваринний світ», в зазначений період підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов’язані забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження та шляхів міграції тварин. 

Інспекція на час «сезону тиші» встановлює контроль щодо недопущення підвищеного шуму в середовищах перебування диких тварин.

За порушення вимог Закону України «Про тваринний світ» Інспекція притягуватиме порушників до адміністративної відповідальності.

Статтею 87 КУпАП за порушення вимог охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 850 грн.) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1190 грн.).

Державна екологічна інспекція Центрального округу закликає дотримуватись вимог природоохоронного законодавства та бережно ставитись до середовища існування, умов розмноження та шляхів міграції диких тварин.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці