Приватне підприємство здійснює забір води без відповідного дозволу!!!

Державною екологiчною iнспекцiєю Центрального округу з 21 по 29 сiчня 2020 року проведено планову перевiрку дотримання вимог природоохоронного законодавства Золотонiської фiлiї Приватного пiдприємства «Агроспецпроект».

За наслiдками перевiрки виявлено, що Золотонiська фiлiя Приватного пiдприємства «Агроспецпроект» здiйснює забiр води iз свердловин понад З00 кубiчних метрів нa добу та користування дiлянкою надр (пiдземних вод) здiйснює без наявностi спецiального дозволу, що є порушенням вимог частини першої ст. 19 та ст. 2З,56 Кодексу України про надра.

Розраховано збитки за забiр води iз свердловин без спецiального дозволу на користування надрами (пiдземнi води) на загальну суму З16,З87 тис. грн.   Зафiксовано також iншi численнi порушення вимог природоохоронного законодавства:

- не виконуються в повному обсязi вимоги, передбаченi дозволом на викиди забруднюючих речовин;

- частково не дотримуються умов дозволу та правил спецiального водокористування;

- не здiйснюється контроль за станом мiсць чи обʼєктiв розмiщення власних вiдходiв.

- допускається зберiгання та видалення вiдходiв у несанкцiонованих мiсцях чи обʼєктах.

- порушуються правила експлуатацiї водогосподарських споруд та пристроїв.

- не виконуються в повному обсязi умови висновку з оцiнки впливу на довкiлля.

За результатом перевiрки до адмiнiстративної вiдповiдальностi притягнуто пʼять вiдповiдальних посадових осiб за cт.47,82,82-1, 78 ч.1 КУпАП у виглядi штрафiв на загальну суму 6,120 тис. грн. та надано припис на усунення виявлених порушень.

Вiдносно керiвника складено протокол за не дотримання екологiчних умов висновку з оцiнки впливу на довкiлля. Притягнення до адмiнiстративної вiдповiдальностi за порушення норм ст. 91-5 КУпАП проводиться в судовому порядку.

Також вирiшується питання щодо направлення відповідних матеріалів до правоохоронних органiв для розгляду та вжиття заходiв реагyвання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці