На території Роського іхтіологічного заказника на гарячому затримано браконьєра!!!

Близько 5.30 год. 11.03.2020 в ході проведення природоохоронного рейду спеціалістами Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області в адміністративних межах села Хрещатик на території Ро́ського іхтіологічного заказника місцевого значення, затриманий на гарячому порушник, який здійснював вилов водних живих ресурсів на дерев’яному човні.


При огляді, виявлено та вилучено дві мисинові сітки вічком 50*50 мм, якими правопорушник встиг виловити лящ – 34 шт, вязь – 6 шт та плоскирка – 7 шт. Обрахована сума завданих збитків державі становить 12742 тис.грн.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянина складено адміністративний протокол за 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду).


На місце події викликана слідчо-оперативна група Черкаського РВ відділу поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Незаконні знаряддя лову, човен та риба вилучені для проведення слідчих дій. Риба передана під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого кошти перераховуються до державного бюджету.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби на об’єктах природно – заповідного фонду вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці