Самовільна рубка дерев майже на мільйон гривень!!!

30 березня 2020 року державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу, в ході здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, виявлено факт самовільної вирубки зелених насаджень в адміністративних межах Орадівської сільської ради Христинівського району Черкаської області.

При детальному обстеженні місця вирубки зелених насаджень встановлено, що в полезахисній лісосмузі розташованій за межами населеного пункту с. Орадівка проведена самовільна рубка дерев породи дуб, у кількості 140 штук.


На місці вчинення правопорушення виявлені залишки гілля, частини зрубаних дерев та пеньки. Проведена фотофіксація пеньків, які виміряні, пораховані та занесені в польову облікову відомість.


Внаслідок незаконного видалення зелених насаджень державі завдано шкоду на суму 929,746 тис.грн.98 коп. Розрахунок шкоди проведений згідно постанови КМУ від 23.07.2008р. №665, з урахуванням індексації станом на 2020 рік.


Осіб, що провели незаконне знесення зелених насаджень, встановити не вдалося, але в їх діях присутні ознаки злочину.

Оскільки Державна екологічна інспекція Центрального округу є спеціально уповноваженим контролюючим державним органом, але не наділена повноваженнями проводити оперативно – розшукові дії, тому звернулась до Головного управління національної поліції в Черкаській області Христинівського відділення Уманського відділу поліції із проханням провести оперативно-розшукові дії з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці