Результати позапланової перевірки ДП «Уманське лісове господарство»

З 16 по 27 березня 2020 року на виконання доручення Премʼєр-міністра України спеціалістами Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу проведено позапланову перевірку ДП «Уманське лісове господарство». За результатами перевірки встановлено наступні порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме:

-   не в повному обсязі виготовлені державні акти на право постійного користування землями лісогосподарського призначення, а також територій та об'єктів природно-заповідного фонду;

-   порушуються правила пожежної безпеки в лісах України;

-   допущено пошкодження дерев до ступеня припинення росту, не призначених до рубки при проведенні рубок лісу;

-   допускається захаращення порубковими рештками лісових ділянок, суміжних з лісосіками;

- проведена самовільна рубка дерев без спеціального на те дозволу (лісорубного квитка);

      - не дотримуються вимоги законодавства у сфері поводження з відходами в частині забезпечення обліку, зберігання та видалення;

- не дотримуються вимоги законодавства у сфері охорони атмосферного повітря;

- допущена розбіжність даних перевірки з даними матеріалів відведення (занижені діаметри взятих до рубки дерев) під час відведення насадження для проведення вибіркових санітарних рубок.

За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 19 посадових осіб на загальну суму 5 тис. 202 грн.

Розрахований розмір шкоди, завданої навколишньому природному середовищу внаслідок пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту, на загальну суму 107 тис. 530 грн.

Готується припис на усунення виявлених порушень та претензії для добровільного відшкодування завданої шкоди.

Крім того, нагадуємо, що в період з 08 по 19 липня 2020 року Інспекцією проведено планову перевірку, в ході якої вже було обраховано розмір шкоди на суму 1 065 263,74 гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці