У місті Черкаси виявлено черговий несанкціонований скид до Кременчуцького водосховища

7 та 8 квітня 2020 року спеціалістами Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу, реагуючи на постійні звернення жителів Черкас про скид невідомої рідини зі зливової мережі в районі причалу №5 («Нептун»), невідкладно здійснено виїзд на місце події.

У ході обстеження встановлено, що по вулиці Берегова із випуску №13 зливової мережі міста, яка перебуває на балансі КП «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради, здійснюється черговий несанкціонований скид. Разом з тим виявлено, що у верхній частині випуску (труби) невідомими особами влаштовано отвір для витоку рідини.


Відділом інструментально-лабораторного контролю відібрано проби даної рідини та грунтів для встановлення наявності забруднюючих речовин на визначення їх концентрації.


Після проведення лабораторних досліджень, виявлено, що скид зворотних стічних вод здійснюється із перевищенням ГДС по БСК5, ХСК, азоту амонійному, нітратам, хлоридам, фосфатам, завислим речовинам та сухому залишку, що є порушенням ст.ст. 44, 48, 70 Водного Кодексу України. Тому можна зробити висновки, що до річки відбувається несанкціонований скид господарсько-побутових відходів.


Для встановлення причетних осіб та наявності можливої незаконної врізки у зливову мережу на місце події також викликано представників КП «ЧЕЛУАШ».

Дана ситуація виникає постійно про що ми раніше повідомляли, і потребує вжиття заходів по її вирішенню всіма підрозділами виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Враховуючи вищевикладене, з метою негайного припинення скиду забруднених та недостатньо очищених зворотних вод, Державна екологічна інспекція Центрального округу направила листи щодо негайного вжиття ситуації по ліквідації наслідків екологічного забруднення до виконавчого комітету Черкаської міської ради та керівнику КП «ЧЕЛУАШ».

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці