УВАГА!!! До відома громадян!!!

За оперативною інформацією, отриманою Держекоінспекцією Центрального округу у телефонному режимі від Управління ДСНС у Черкаській області, станом на ранок 17 квітня випадків пожеж у нашому регіоні не зафіксовано. Така ж ситуація (смог та їдкий запах диму) спостерігається протягом останніх днів у Київській та Житомирській областях.


Нагадуємо, що при подібних пожежах в атмосферу виділяються наступні речовини: бензопірен, оксиди вуглецю, сірки та азоту, а також пил (суспендовані тверді речовини), що є дуже небезпечним для здоров’я людей із захворюванням органів дихання та серця. Тому рекомендуємо протягом цього часу не покидати своїх домівок, не виходити на вулицю та зачинити вікна. Після обіду, ймовірно, цей смог та дим розсіється з урахуванням погодних умов і напрямку вітру.

Також, Держекоінспекцією приладами радіаційного контролю здійснено заміри радіаційного фону у мікрорайоні Митниця та Дахнівка та районі залізничного вокзалу м. Черкаси, який на ранок цього дня становить 12-14 мкР/год. (мікрорентген на годину) або 0,12-0,14 мкЗв/год. (мікрозівертів на годину), що не є перевищенням природного радіаційного фону.


Вкотре закликаємо громадян не бути байдужими до довкілля та замислюватися про наслідки розведення багаття!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці