Поблизу розважального комплексу «Робінзон» в м. Черкаси виявлено та затримано порушника!!!

Незважаючи на карантин та прохолодну погоду браконьєрів як магнітом тягне до води та до риби в нерестовий період!!! Держекоінспекція продовжує виявляти ці факти та в разі виявлення правопорушення разом з поліцією затримує причетних до незаконного вилову риби!!!

Так, в ніч з 16 на 17 квітня 2020 року працівниками Держекоінспекції Центрального округу та поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області поблизу розважального комплексу «Робінзон» в м. Черкаси виявлено та затримано порушника, який здійснював вилов риби на пластиковому човні за допомогою сіток. При огляді, виявлено та вилучено рибу видів: лящ 22 шт., плітка 11 шт., щука 1 шт., окунь 72 шт., товстолобик 1 шт.


Обрахована сума завданих збитків державі становить 6,596 тис.грн.


Тому, інспекторами на порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення — грубе порушення правил рибальства.

Рибу передано до рибоприймального пункту, кошти від реалізації якої перераховуються до державного бюджету.

На місце події викликана слідчо-оперативна група Черкаського РВ відділу поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Засоби вчинення порушення вилучені.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період на об'єкті природно – заповідного фонду, вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці