На території Канівського природного заповідника затримано декілька угрупувань браконьєрів, одні з яких вийшли на “промисел” озброєні зброєю з оптичним прицілом та глушником!!!

Проведення природоохоронних рейдів та відпрацювання територій з особливим режимом є пріоритетом в роботі Держекоінспекції та поліцейських Черкаської області.

Так, в ніч з 17 на 18 квітня 2020 року працівниками Управління державного (екологічного) нагляду контролю у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу спільно з водним патрулем Управління патрульної поліції в Черкаській області та спецпризначенцями батальйону поліції особливого призначення ГУНП у Черкаській області на території Канівського природного заповідника, що розташований навпроти села Келеберда Канівського району за ніч затримано три браконьєрських угрупування.


Загалом на порушників складено 5 протоколів по ст. 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду). Проведено розрахунок шкоди природно-заповідному фонду, завданої внаслідок незаконного вилову риби, який по одному з угрупувань склав 5767 грн., а по другому випадку 6252.


Слідчо-оперативною групою вилучено 2 човни, сітки месинові 5 штук по 70 метрів кожна, вічком від 40 мм до 70 мм та автотранспортний засіб. В третьої групи вилучено карабін марки “Марлін” 22 калібру з оптичним прицілом та глушником.


На місце події викликано слідчо-оперативну групу Канівського відділу поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Засоби вчинення порушення та риба вилучені.


Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період на об'єкті природно – заповідного фонду, вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Довідково:

Ка́нівський приро́дний запові́дник Київського національного університету імені Тараса Шевченка — природний заповідник в Україні. Розташований у межах Черкаської області, неподалік від міста Канева, на правому березі та заплавних островах Дніпра. Межує безпосередньо з Чернечою горою — місцем поховання Т. Г. Шевченка. Площа 2027 гектарів. Створений 30 липня 1923 року на базі Канівського навчально-дослідного лісового господарства. Є структурним підрозділом Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Основні функції заповідника — охорона еталонних та унікальних природних комплексів лісостепу, збереження біорізноманіття, спостереження за зміною природних процесів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці