Працівників державної екологічної інспекції навчали культурі викриття корупції

23 червня 2020 року у місті Полтаві відбулося внутрішнє навчання працівників Державної екологічної інспекції Центрального округу з питання практичного застосування положень Закону України «Про запобігання корупції» у частині повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

Учасникам зібрання наголошено, що особи, які за наявних обґрунтованих переконань (інформація є достовірною) повідомляють про порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» іншою особою є викривачами.

Повідомлення викривача підлягає розгляду за сукупності таких умов: містить інформацію про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції»; якщо наведена у повідомленні інформація стосується конкретної особи; повідомлення містить фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Відповідно до статті 53-8 Закону України «Про запобігання корупції» викривач не несе юридичної відповідальності за повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону, поширення зазначеної у повідомленні інформації, незважаючи на можливе порушення таким повідомленням своїх службових, цивільних, трудових чи інших обов’язків або зобов’язань.

Повідомлення про корупцію також може здійснюватися без зазначення авторства (анонімно) з використанням будь-якого каналу зв’язку.

Анонімне повідомлення про корупцію підлягає розгляду, якщо наведена в ньому інформація стосується конкретної особи та містить фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Під час навчання також зазначено, що працівники Інспекції мають змогу отримати роз’яснення з питань, які стосуються запобігання корупційних правопорушень, або повідомити інформацію про факти можливих корупційних правопорушень чи правопорушень, пов’язаних з корупцією, надіславши письмове звернення на адресу: вул. Коцюбинського, буд. 6, м. Полтава, 36039.

Крім того, відповідне звернення можливо надіслати на офіційну електронну пошту Державної екологічної інспекції Центрального округу: centr@dei.gov.ua або зателефонувати за номером: +38 (0532) 56-93-18.

Повідомлення про корупцію також може бути подано через захищений канал зв'язку - спеціальну адресу електронної пошти: antikor­­_dei@i.ua.

Водночас вказано, що письмові повідомлення підлягають розгляду за наявності таких реквізитів: прізвища, ім’я, по батькові особи, яка ймовірно вчинила правопорушення, її посада в Державній екологічній  інспекції Центрального округу; тексту повідомлення, що містить інформацію про факти вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, іншого порушення Закону, яка може бути перевірена; прізвища, ім’я, по батькові, адреси та підпису особи, яка надіслала повідомлення (автор повідомлення).

     

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці