Припинено незаконне захоронення відходів в Уманському районі!!!

Реагуючи на звернення збентежених жителів села Заячківка Уманського району на неординарну ситуацію, що склалася на території даного села, 25 серпня 2020 року спеціалістами Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з працівниками Уманського ВП ГУНП в Черкаській області здійснено виїзд з подальшим обстеженням земельної ділянки.

В ході огляду місця події на земельній ділянці виявлено виритий котлован глибиною до 3 м, в якому знаходились побутові відходи, а саме: макулатура, рештки одягу, використані речі гігієни, пластик, скло, які спаковані у пакети для сміття. Дана земельна ділянка належить одному з товариств міста Умань.


Керівника товариства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.82 КУпАП (Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення).


Крім того, працівниками Держекоінспекції та Нацполіції проведена профілактично-розʼяснювальна робота щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства та недопущення даного порушення в подальшому, а також ліквідації виявленого сміттєзвалища.


Через кілька годин, за допомогою спецтехніки, керівник ліквідував дане звалище побутових відходів.

Дякуємо громаді села Заячківка за небайдужість у вирішенні екологічних проблем!!!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці