Працівників державної екологічної інспекції навчали правил етичної поведінки державних службовців

09 вересня 2020 року у місті Полтаві відбулося внутрішнє навчання працівників Державної екологічної інспекції Центрального округу з питань етики державних службовців.

Учасникам зібрання наголошено, що державна служба є ключовим елементом системи державного управління, від ефективного функціонування якого залежить дотримання конституційних прав і свобод громадян, послідовний і сталий розвиток країни.

Вказано, що етичні засади державної служби України закріплюються в Законах України «Про державну службу» та «Про запобігання корупції», а також у Загальних правилах етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, затверджених відповідним наказом Національного агентства України з питань державної служби.

Таким чином, етика державного службовця - це система норм поведінки, порядок дій і правил, взаємин і принципів у державно-службових відносинах, що є сукупністю найбільш придатних, глибоко усвідомлених і конкретизованих норм загальнолюдської моралі, властивих даному суспільству.

Відтак проблема професійної етики державного службовця пов'язана з тим, що його діяльність повинна відповідати не тільки Конституції України, чинному законодавству, а й моральним принципам і нормам суспільства.

При цьому етичний кодекс, яким державні службовці мають керуватися, не просто спирається на загальноприйняту мораль, але й конкретизує її вимоги відповідно специфіки службової діяльності, неординарних обов'язків і повноважень, що покладаються на них.

Під час навчання також зазначено, що Державна екологічна інспекція Центрального округу співпрацює з особами, які добросовісно повідомляють про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції».

Повідомити інформацію про факти можливих корупційних правопорушень чи правопорушень, пов’язаних з корупцією, надіславши письмове звернення на адресу: вул. Коцюбинського, буд. 6, м. Полтава, 36039.

Крім того, відповідне звернення можливо надіслати на офіційну електронну пошту Державної екологічної інспекції Центрального округу: centr@dei.gov.ua або зателефонувати за номером: +38 (0532) 500-100.

Повідомлення про корупцію також може бути подано через захищений канал зв'язку - спеціальну адресу електронної пошти: antikor­­_dei@i.ua.

Письмові повідомлення підлягають розгляду за наявності таких реквізитів: прізвища, ім’я, по батькові особи, яка ймовірно вчинила правопорушення, її посада в Державній екологічній  інспекції Центрального округу; тексту повідомлення, що містить інформацію про факти вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, іншого порушення Закону, яка може бути перевірена; прізвища, ім’я, по батькові, адреси та підпису особи, яка надіслала повідомлення (автор повідомлення).

Водночас, завідомо неправдиве повідомлення відомостей тягне за собою відповідальність, передбачену чинним законодавством.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці