До уваги власників газових заправок!!!

Державною екологічною інспекцією Центрального округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства автогазозаправних пунктів, які розташовані в місті Черкаси.

За наслідками перевірки, складено акт, яким зафіксовано порушення - відсутність документа дозвільного характеру, а саме – висновку з оцінки впливу на довкілля.

Пунктом 4 ч. 3 ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» унормовано, що друга категорія видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля, включає: зберігання вуглеводневої сировини (скрапленого газу (пропан-бутану)).

За відсутність висновку з оцінки впливу на довкілля, відносно керівника складено протокол. Притягнення до адміністративної відповідальності за порушення норм ч. 1 ст. 164 ч. КУпАП проводиться в судовому порядку.

Дослідивши матеріали справи Придніпровським районним судом міста Черкаси винесено постанову, якою визнано керівника винним у вчиненні правопорушення, застосувавши заходи реагування у вигляді стягнення штрафу у розмірі 17000 грн.

Проте, не погоджуючись з таким рішенням суду, відповідачем подано апеляційну скаргу з проханням скасування та прийняття нового рішення.

08 вересня 2020 року Черкаський апеляційний суд виніс постанову на користь Державної екологічної інспекції Центрального округу, яка набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Закликаємо відповідально ставитись до вимог природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці