За засмічення земельної ділянки підприємству доведеться сплатити шкоду заподіяну державі!!!

Реагуючи на звернення жителів села Райгород Кам՚янського району щодо діяльності одного з підприємств, яке займається виробництвом цегли, 04 вересня 2020 року спеціалістами Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства.

За результатами перевірки встановлено, що підприємство  у ході своєї господарської діяльності допустило засмічення земельної ділянки твердими побутовими відходами від виробництва, що є порушенням статті 96 Земельного кодексу України.


За вказане порушення керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 52 КУпАП (Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель), застосувавши заходи реагування у вигляді накладення штрафу  у розмірі 1700 грн.

Також, за заподіяну державі шкоду внаслідок засмічення земельної ділянки Інспекцією розраховано та пред՚явлено до добровільного відшкодування претензію на суму 314,814 тис.грн.

Винесено припис на усунення виявлених порушень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці