Мільйон дерев за 24 години

Як відомо, 17 жовтня 2020 року по всій території України проходила Акція з висадження 1 000 000 дерев у рамках глобального екологічного проєкту «Озеленення України».

До осіннього висаджування лісу долучився голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Сергійчук, його заступник, в.о. начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу, начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів міністерств, відомств та інших центральних органів виконавчої влади області, громадськість.


Загалом, за добу було заліснено 0,6 гектарів лісу саджанцями дуба та сосни. В п’ятьох лісництвах області висаджено 32 тисячі дерев. Це Звенигородський, Корсунь-Шевченківський, Смілянський, Лисянський, Черкаський лісгоспи. Головний захід області відбувся у Дахнівському лісництві Черкаського лісгоспу.


Це екологічна акція, яка об’єднала владу, бізнес та громадськість заради відновлення екосистеми країни, несе світлу енергію в українське суспільство, пропагує впровадження екологічно збалансованого способу життя, збереження та примноження природних екосистем країни.

Цьогорічна акція – лише частина глобальної ініціативи у 100 країнах світу та найпростіший спосіб протидії кліматичним змінам. І екологічна акція із висадки 1 мільйона дерев за одну добу саме і покликана на об’єднання українців у боротьбі зі змінами клімату.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці