Виявлено чергових порушників природно-заповідного фонду

З метою виявлення та припинення фактів порушення природоохоронного законодавства спеціалістами Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу здійснено профілактичний рейд з охорони водних живих ресурсів, в тому числі на територіях та обʼєктах природно-заповідного фонду.


Так, з 14 по 15 листопада 2020 року на території Липівського орнітологічного заказника виявлено вісім рибалок, які здійснювали вилов водних живих ресурсів, чим порушили статтю 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та обʼєктів природно-заповідного фонду). Тому, за дане порушення на порушників складено вісім протоколів про адміністративне правопорушення.


Крім того, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд», сума збитків заподіяних державі внаслідок незаконного добування водних біоресурсів, становить 1,884 тис.грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці