Черговий ефективний природоохоронний рейд на території Кременчуцького водосховища

Поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області спільно з спеціалістами Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального, з метою виявлення та припинення фактів порушення природоохоронного законодавства постійно здійснюються спільні профілактичні рейди з охорони водних живих ресурсів.

Так, 30 листопада 2020 року під час патрулювання на Кремегчуцькому водосховищі, неподалік села Кліщинці Чорнобаївського району затримано браконьєрів, які винищували сітками рибу в заказнику.

Під час огляду човна, виявлено та вилучено мисинові сітки та рибу виду карась в кількості більше 200 штук.


Сума збитків заподіяних державі внаслідок незаконного добування водних біоресурсів становить 6420 грн.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на порушників складено адміністративні протоколи за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та обʼєктів природно-заповідного фонду).

Для проведення слідчих дій, на місце події терміново прибула слідчо-оперативна група Чорнобаївського ВП ГУНП в Черкаській області.

Риба передана на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

        Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби на об’єктах природно – заповідного фонду вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці