Державна екологічна інспекція Центрального округу підписала меморандум із Черкаським регіональним відділенням Всеукраїнської асоціації громад

09 грудня 2020 року в.о. начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Поліщук підписав меморандум про співробітництво із Черкаським регіональним відділенням Всеукраїнської асоціації громад.


Меморандум передбачає довгострокове взаємовигідне співробітництво, з метою всебічного сприяння реалізації державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, покращення екологічного стану і забезпечення екологічної безпеки на території Черкаської області.

Реалізація меморандуму відбуватиметься шляхом об’єднання зусиль екологічної інспекції та територіальних громад щодо здійснення контролю за додержанням вимог природоохоронного законодавства на території Черкаської області, оперативного реагування на екологічні проблеми, співпраці в напрямку покращення стану довкілля і збереження природних ресурсів.

Сторони погодилися розглядати співробітництво як інструмент реалізації послідовної державної політики у сфері охорони навколишнього природнього середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, шляхом забезпечення дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Спільні і синхронізовані дії в особі органу державної влади та представників місцевого самоврядування можуть дати поштовх(на прикладі Черкаської області) до аналогічних активностей в усій державі задля попередження забруднення навколишнього природного середовища, що стануть передумовою екологічної стабільності як невід’ємної складової сталого розвитку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці