У Городищенському районі на земельних ділянках виявлено невідому суміш сірого кольору

Реагуючи на звернення громадян щодо завезення відходів на територію колишнього Городищенського цукрорафінадного заводу, спеціалістами Управління державного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу здійснено виїзд на місце події.

В ході обстеження виявлено, що на трьох земельних ділянках знаходиться невідома суміш сірого кольору. Відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрані проби ґрунту та здійснені заміри, складений акт відбору проб.

Як результат, розрахунок розміру завданої державі шкоди, внаслідок засмічення земельної ділянки становить 3 922 695 млн.грн. (три мільйони дев’ятсот двадцять дві тисячі шістсот дев’яносто п’ять гривень), а розрахунок розміру завданої державі шкоди, внаслідок забруднення земельної ділянки становить 389 363,8 тис.грн. (триста вісімдесят дев’ять тисяч триста шістдесят три гривні вісімдесят копійок).

Осіб, що скоїли правопорушення на момент виявлення даного факту встановити не вдалось.

 

Оскільки, Державна екологічна інспекція Центрального округу є спеціально уповноваженим контролюючим державним органом, але не наділена повноваженнями проводити оперативно-розшукові, тому звернулась до правоохоронних органів в Черкаській області із проханням провести оперативно-розшукові дії з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєні правопорушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці