На гарячому затримано нічного мисливця - браконьєра

В ніч з 21 на 22 грудня 2020 року працівниками Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу спільно з водним патрулем РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області, під час відпрацювання оперативної інформації, на території Кременчуцького водосховища неподалік села Пекарі Канівського району затримано браконьєра – відомого приватного підприємця в місті Канів, зі зброєю з оптичним прицілом та глушником, який на човні незаконно добув самку оленя Європейського.


Затриманою особою порушено ст. ст. 12, 14, 20 Закону України "Про мисливське господарство та полювання". На місце події викликано слідчо-оперативну групу Канівського ВП ГУНП в Черкаській області. Човен, мисливську рушницю та незаконно добуту тварину вилучено працівниками поліції для проведення судово-балістичної експертизи.


Особу порушника встановлено та складено адміністративний протокол за ч. 2 ст.85 КУпАП. Сума завданих збитків складає 60000 грн. В разі, якщо під час проведення відповідних експертиз буде встановлено наявність вагітності у тварини, за кожен ембріон у незаконно добутого звіра, також будуть нараховуватись збитки.


Враховуючи завдану істотну шкоду, вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

         Держекоінспекція Центрального округу попереджає! Особи винні у порушені природоохоронного законодавства при проведенні незаконного полювання, відповідатимуть згідно чинного законодавства України

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці