Щодо співпраці з вищими навчальними закладами

Державною екологічною інспекцією Центрального округу проведено зустріч із представниками Полтавського державного аграрного університету, що є одним із найстаріших навчальних закладів Полтавщини та займається підготовкою спеціалістів у сфері екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля.

Від Державної екологічної інспекції Центрального округу на зустрічі були присутні начальник Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області Сакало Олександр Іванович, начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря Хмара Катерина Олександрівна, від Полтавського державного аграрного університету - перший проректор, д.с.-г.н., професор Писаренко Павло Вікторович, викладачі кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля факультету агротехнологій та екології.

У ході зустрічі було обговорено питання підготовки фахівців у сфері екології, які б відповідали сучасним потребам державних органів та підприємств.

У результаті обговорення вирішили розглянути питання щодо збільшення обсягу вивчення дисциплін, направлених на розуміння предметної області та професійної діяльності. Також було відмічено,  що потрібно більше приділити уваги вивченню дисциплін, спрямованих на здобуття фахових компетентностей, розуміння концепцій і принципів природничих наук.

Зокрема представниками Управлінням запропоновано ввести до переліку дисциплін, що викладаються на базі кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля, дисципліну «Природоохоронне інспектування», яка б ознайомлювала студентів з особливостями роботи державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища. Така дисципліна важлива не тільки для майбутніх інспекторів, а і для студентів, що бажають працювати екологами на промислових підприємствах.

Також запропоновано зробити акцент на специфіку Полтавської області як регіону, у якому розвинуті добувна, машинобудівна, паливно-енергетична галузі промисловості. На території області велика кількість промислових підприємств, особливо на території м. Кременчук та м. Горішні Плавні, які є головними забруднювачами регіону, а також надрокористувачів. Тому важливо при підготовці майбутніх екологів надати їм якомога більше практичних знань у цих галузях.

Окрім цього, розглядалися питання можливості працевлаштування випускників навчального закладу в Державній екологічній інспекції Центрального округу.

Державна екологічна інспекція Центрального округу завжди співпрацює з вищими навчальними закладами, що готують спеціалістів-екологів, надаючи можливість студентам проходити виробничу практику, та заохочує навчальні заклади до співпраці, яка полягає у проведенні спільних природоохоронних акцій, еколого-просвітницьких заходів.

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці