На Черкащині триває операція «Новорічна ялинка»

Як вже повідомлялось раніше, на Черкащині розпочалась операція "Новорічна ялинка". Управлінням екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з Головним управлінням національної поліції у Черкаській області посилено заходи по дотриманню законності продажу і придбання новорічних ялинок в населених пунктах області та створені мобільні групи, які щоденно здійснюють рейдові перевірки.


Так, в ході проведення рейдових перевірок 24 грудня поточного року на ялинковому базарі, що в місті Черкаси, інспекторами спільно з патрульною поліцією виявлено правопорушника, який здійснював реалізацію ялинок без відповідних документів, що посвідчують їх придбання.


За відсутність дозвільних документів, на «ялинкового правопорушника», складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 88-1 КУпАП (Порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу), що тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 грн.).

Державна екологічна інспекція Центрального округу нагадує, що державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу під час рейдів перевіряються товарно-транспортні накладні у підприємців та наявність на хвойних насадженнях спеціального маркування (чіпи/бирки/штрих-код), що містить інформацію про походження дерева. В разі виявлення правопорушення, винні особи можуть бути притягнуті не тільки до адміністративної, а й до кримінальної відповідальності.

Звертаємось до громадян із проханням, у разі виявлення фактів незаконних порубок новорічних красунь, або їх реалізації  повідомляти на телефон «Гарячої лінії» Інспекції за номером (0532) 56-93-18 (м.Полтава) та (0472) 63 09 87 (м. Черкаси).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці