Щодо тимчасової заборони діяльності ТОВ ВКФ «МЕРИДІАН»

Державною екологічною інспекцією Центрального округу з метою розгляду звернення фізичної особи стосовно порушення в діяльності КАРЛІВСЬКОЇ ФІЛІЇ ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНОЇ ФІРМИ «МЕРИДІАН» законодавства України про охорону атмосферного повітря з 23.07.2019 по 05.08.2019 здійснено позапланову перевірку вказаного підприємства.

КАРЛІВСЬКА ФІЛІЯ ТОВ ВКФ «МЕРИДІАН» займається виробництвом блочного пінополіуретану, що використовується для виготовлення м’яких елементів меблів і автомобілів, повітряних фільтрів, в якості шумоізоляційного, пакувального й адсорбційного матеріалу.


Під час перевірки встановлено, що дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВ ВКФ «МЕРИДІАН» за адресою Полтавська обл., м. Карлівка, вул. Огородня, буд.1-Б і 1-В відсутній. За виявлені під час перевірки порушення керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

З метою усунення виявлених порушень видано обов’язковий до виконання припис.

У 2019 та 2020 роках проведено ще дві позапланові перевірки означеного суб’єкта господарювання, під час яких виявлено, що припис ТОВ «ВКФ «МЕРИДІАН» не виконано, підприємство і надалі допускає експлуатацію цеху по виробництву пінополіуретану (ППУ), дільниць дозрівання ППУ, дільниці переробки ППУ, складу сировини, складу допоміжних матеріалів за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.


Також виявлено, що підприємство здійснює свою діяльність з недотриманням умов, встановлених у Висновку державної екологічної експертизи щодо робочого проекту «Реконструкція складських приміщень під виробництво пінополіуретану (розширення колишньої бази райспоживспілки) у м. Карлівка Полтавської області (І-а черга будівництва)».

Під час перевірки зафіксовано, що підприємством фактично  експлуатуються об’єкти другої черги будівництва, зокрема добудована нова дільниця дозрівання ППУ. При цьому висновок державної екологічної експертизи на реконструкцію складських приміщень під виробництво пінополіуретану (розширення колишньої бази райспоживспілки) м. Карлівка Полтавська область на другу чергу будівництва підприємством не отримувався, висновок з оцінки впливу на довкілля на вид діяльності «хімічне виробництво, в тому числі виробництво полімерних і полімервмісних матеріалів та інших хімічних речовин» також відсутній.

Підприємству видано новий припис, який в установлений термін не виконано.

Враховуючи вищевикладене, Інспекцією 25.09.2020 подано адміністративний позов до Полтавського адміністративного суду про тимчасову заборону (зупинення) діяльності ТОВ ВКФ «МЕРИДІАН» за адресою Полтавська обл., м. Карлівка, вул. Огородня, буд.1-Б і 1-В.

Рішенням Полтавського окружного адміністративного суду від 21.12.2020 по справі № 440/5679/20 позов Інспекції задоволено та застосовано до підприємства заходи реагування у вигляді тимчасової заборони діяльності у визначеній частині.      


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці