Виявлено черговий факт незаконно зрізаних дерев

Реагуючи на звернення громадян щодо вирубки дерев, державними інспекторами Черкаського Управління Державної екологічної інспекції Центрального округу здійснено перевірку фактів законності вирубки дерев в адміністративних межах Руськополянської ОТГ (адмінмежі Геронимівської сільської ради) в районі мікрорайону Дахнівка м. Черкаси.

На момент перевірки, в адміністративних межах Руськополянської об’єднаної територіальної громади на земельних ділянках, що межують з Дахнівським лісництвом ДП «Черкаське лісове господарство» (територія колишньої «Ярмарки»), було виявлено 102 незаконно зрізаних дерева породи вільха, сосна, верба.

На місці вчинення правопорушення виявлені залишки зрубаних дерев та пеньки. Проведена фотофіксація пеньків, які виміряні, пораховані та занесені в польову облікову відомість.

Внаслідок незаконного видалення зелених насаджень державі завдано шкоду на суму 971487 грн. 31 коп. (девʼятсот сімдесят одна тисяча чотириста вісімдесят сім гривень 31 копійка).

Осіб, що провели незаконне знесення зелених насаджень, встановити не вдалося, але в їх діях присутні ознаки злочину. 

Оскільки Державна екологічна інспекція Центрального округу є спеціально уповноваженим контролюючим державним органом, але не наділена повноваженнями проводити оперативно – розшукові дії, тому звернулась до Головного управління національної поліції в Черкаській області із проханням провести оперативно-розшукові дії з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці