Поблизу міста Канів Черкаської області виявлено браконьєра

В ніч з 23 на 24 лютого 2021 року близько 23 години працівниками Черкаського Управління Державної екологічної інспекції Центрального округу та поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області, слідчо - оперативної групи Канівського ВП ГУНП у Черкаській області задокументовано факт вчинення грубого порушення правил рибальства.


Затримано громадянина, який здійснював незаконний вилов риби на гумовому човні за допомогою забороненого знаряддя лову – мисинової сітки розміром вічка 60х60 мм та рибу ввиду судак в кількості 24 штуки. Обрахований розмір шкоди становить 12240 гривень.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянина складено адміністративний протокол за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (грубе порушення правил рибальства).


Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби, вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Сітки, риба та засоби вчинення порушення вилучені працівниками поліції. Риба передана на реалізацію до рибоприймального пункту, гроші надійдуть до державного бюджету.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці