Профілактичні рейди тривають

З метою виявлення та припинення порушень вимог природоохоронного законодавства Управлінням екологічного нагляду (контролю) в Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу здійснюються профілактичні рейди.


За 2019 – 2020 роки державними інспекторами Центрального округу за порушення правил охорони та використання територій та об’єктів природно - заповідного фонду складено 153 протоколи по статті 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


26 лютого 2021 року на території Липівського орнітологічного заказника працівники інспекції виявили шістьох рибалок, які за допомогою незаконних знарядь лову здійснювали вилов водних живих ресурсів. На громадян складено шість протоколів.

Липівський орнітологічний заказник загальнодержавного значення створений у 1974 році з метою охорони місця відтворення корисної водоплавної дичини. Займаючи частину акваторії Кременчуцького водосховища, має великі запаси рибних ресурсів, зберігаючи іхтіофауну. Обов'язки по охороні природних комплексів та дотримання установленого природоохоронного режиму на території заказника покладено на Товариство з обмеженою відповідальністю «Мисливське господарство «Вільхівська дача».


Відповідно до вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд», Положення про орнітологічний заказник загальнодержавного значення «Липівський», на його території забороняється будь-яка діяльність, в тому числі мисливство, любительське, спортивне, промислове, науково-промислове рибальство, добування інших об'єктів водного промислу, а також пересування по акваторії заказника на плавзасобах, за винятком органів, які здійснюють державний нагляд (контроль) за додержанням встановленого режиму територій заказника.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці