Золотоніські чиновники перекручують факти та надають громадськості недостовірну інформацію щодо діяльності Державної екологічної інспекції Центрального округу

Повідомляємо, що на інтернет - ресурсі Золотоноша City (за посиланням: https://zoloto.city/articles/131124/zolotonisci-zaruchilisya-pidtrimkoyu-oleksandra-skichka-u-protistoyanni-problemnomu-pidpriyemstvu) розміщена інформація, яка не відповідає дійсності, містить недостовірні дані, «чорний піар», який підлягає спростуванню.

Державна екологічна інспекція Центрального округу, працюючи по критичним об’єктам Черкаської області, фіксує випадки прийняття недієвих рішень. Замість здійснення заходів для покращення екологічної ситуації в регіоні органи місцевого самоврядування та суб’єкти господарювання вчиняють зовсім інші дії, відволікаючи від своїх «недопрацювань» увагу громадськості.

Відповідно до постанови Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області від 22.04.2020 про залучення спеціаліста, проведено відбір проб ґрунту на території ТОВ «М'ясопромторг», за результатами проведеного лабораторного визначення виявлено перевищення концентрацій забруднюючих речовин. Про подію повідомлено Золотоніську міську раду листом від 12.06.2020 № 03/1-17/1178.

Відповідно до Методики визначення розміру шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства, затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища 04.04.2007 року № 149, зареєстрованої в Міністерстві юстиції 25.04.2007 року за № 422/13689, проведено розрахунок розміру шкоди, завданої довкіллю внаслідок забруднення земельної ділянки, якої складає 172,634 тис. грн.

Матеріали направлені листом від 10.09.2020 № 03.1-18/3584 до Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області для вжиття відповідних заходів реагування.

Таким чином, факти, викладені представниками Золотоніської міської ради та поліції щодо бездіяльності Державної екологічної інспекції Центрального округу, не відповідають дійсності та підлягають спростуванню.

Звертаємо увагу Золотоніської міської ради, що стаття 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачає здійснення контролю органами місцевого самоврядування за додержанням земельного та природоохоронного законодавства, використанням і охороною земель, природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення, відтворенням лісів; за діяльністю суб'єктів підприємницької діяльності у сфері поводження з відходами; впровадженням заходів, передбачених документацією із землеустрою; за додержанням юридичними та фізичними особами вимог у сфері поводження з побутовими та виробничими відходами та розгляд справ про адміністративні правопорушення.

Наголошуємо, що повноваження та компетенція виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у галузі охорони навколишнього природного середовища визначені статтями 15, 19 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

Проте Золотоніська міська рада не реалізовує свої законні повноваження та намагається перекласти відповідальність на інші органи.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці