За результатами співпраці громадськості та правоохоронних органів браконьєрський картель зазнав значних втрат. Розрахунок шкоди, завданої водним живим ресурсам, склав понад 110 тисяч гривень.

Реагуючи на звернення громадської організації «Речной Дозор», яка співпрацює з Управлінням авіації та поліції на воді міста Києва по виявленню порушень правил рибальства, співробітники Державної екологічної інспекції Центрального округу 5 березня здійснили природоохоронний рейд на території Камʼянського водосховища в районі міста Кременчук, де виявили два факти грубого порушення правил рибальства.


При огляді місця події виявлено та вилучено металеві човни «Прогрес-2» та «Прогрес-4», девʼять мисинових сіток кроком вічка 38х38 та 40х40 мм, якими правопорушники встигли наловити рибу видів судак, плітка, плоскирка, карась, щука.

Обрахований розмір шкоди, завданої водним живим ресурсам, становить 93,483 тисяч гривень та 19,533 тисяч гривень.


За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадян складено три адміністративних протоколи за статтею 85 частина 4 Кодексу України про адміністративні правопорушення (грубе порушення правил рибальства).

На місце події викликана слідчо-оперативна група відділення поліції №1 міста Кременчук Полтавської області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Незаконні знаряддя лову та човни вилучені поліцією для проведення слідчих дій. Риба передана до рибоприймального пункту, гроші від реалізації перераховуються в бюджет.


Враховуючи розмір завданої шкоди та значну кількість виловленої риби, вирішується питання щодо порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці