Проведено обстеження річки Оріль на території Полтавської області

На виконання доручення Державної екологічної інспекції України проведено обстеження річки Оріль поблизу села Нехвороща Полтавської області, в якому взяли участь тимчасово виконуючий обов’язки начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Поліщук, спеціалісти Управління екологічного нагляду (контролю) в Полтавській області Ігор Сесюк та Геннадій Степаненков, за участі начальника відділу водних відносин та басейнової взаємодії Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області Олександра Чмира та сільського голови села Нехвороща Полтавської області Віктора Дубовича.


Ліва притока Дніпра – річка Оріль протікає по землях Машівського і Новосанжарського районів Полтавської області, довжина її в межах області 80 кілометрів. Обстеження проведене з метою встановлення наявності незаконних дамб на річці. Встановлено, що в межах області на території Нехворощанської ОТГ будь – які водорегулюючі споруди відсутні.

В той же час на лівому березі р. Оріль в адміністративних межах Дніпропетровської області виявлено переливну дамбу, збудовану за проектом «Відновлення гідрологічного режиму р. Оріль на межі Полтавської та Дніпропетровської областей», замовником проекту є Дніпропетровське обласне управління водних ресурсів. Крім того, зі слів сільського голови Віктора Дубовича стало відомо про підземні труби, прокладені під каналом «Дніпро – Донбас», по яких вода з річки Оріль потрапляє в озера та ставки на території Дніпропетровської області. За інформацією Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області, проектна документація на штучний відвід води по каналу «Дніпро – Донбас» відсутня.


Під час обстеження відібрані проби води з річки Оріль, які будуть досліджені в лабораторії Державної екологічної інспекції Центрального округу. На місці відбору проб проведені заміри розчиненого кисню у воді, показники якого відповідають нормі.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці