Готовність до пожежонебезпечного періоду розглянули на спільній виробничій нараді в лісомисливському управлінні

16 березня 2021 року у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства під керівництвом начальника Олександра Дзюбенка відбулася розширена виробнича нарада  з підготовки до пожежонебезпечного періоду. Участь у заході взяли начальник Управління ДСНС України у Черкаській області Андрій Даник, т.в.о. начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Поліщук, начальник управління цивільного захисту Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Скоробагатов, заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Черкаській області Жанна Куліш, головні спеціалісти управління, директори державних лісогосподарських підприємств області.


09.04.2020 року за №203 Головою Черкаської обласної державної адміністрації видано розпорядження «Про заходи щодо запобігання  виникненню лісових пожеж та дотримання вимог Правил пожежної безпеки в лісах області на 2020-2025 роки». Розроблений і затверджений «Мобілізаційно-оперативний план ліквідації лісових пожеж на території Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства у пожежонебезпечний період». Розроблена та затверджена «Інструкція про порядок взаємодії підрозділів  відомчої пожежної охорони  Черкаського обласного управління  лісового та мисливського господарства і пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Черкаській області під час гасіння лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних подій і ситуацій».

У ході обговорення обговорено ряд напрямків, в яких буде напрацьовано взаємодію між лісівниками та рятувальниками на випадок великих лісових пожеж. Це стосується спільного радіозв’язку, координації авіації, розгортання мобільного пункту управління та ін.

Т.в.о начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Поліщук зазначив, що установа готова до співпраці, зокрема у проведенні спільних рейдів, з метою виявлення порушників правил пожежної безпеки. Крім того, наголосив на потребі активізації роботи зі створення служби громадських інспекторів з охорони довкілля в кожній об’єднаній територіальній громаді.

У підсумку всі учасники засідання зійшлися на тому, що злагоджена співпраця та ефективна взаємодія усіх відповідальних структур дозволять запобігати лісовим пожежам та мінімізувати їх наслідки.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці