Виялено незаконну порубку дерев в Котелевському районі Полтавської області. Обрахована сума збитків становить понад три мільйони гривень

На виконання наказу Державної екологічної інспекції Центрального округу від 01.03.2021 № 06-27/120 «Про проведення заходів державного нагляду (контролю) за використанням водних біоресурсів, рослинного і тваринного світу», державними інспекторами з охорони навколишнього природнього середовища Центрального округу проведено захід державного нагляду (контролю) на території Котелевського району Полтавської області.


У ході проведення натурного обстеження території земельної ділянки під захисною лісосмугою вздовж узбіччя автодороги місцевого значення Мала Рублівка – Рунівщина, розташованої між селами Мала Рублівка та Велика Рублівка, було виявлено незаконну вирубку ста шестидесяти шести сироростучих дерев різних порід та діаметру, що є порушенням статті 69 Лісового кодексу України.


Розмір шкоди, заподіяної лісу, становить 3 713 053 грн. 92 коп. Матеріали, складені під час огляду місця незаконної вирубки, направлені до Управління стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України з метою встановлення та притягнення до відповідальності винних осіб, а також відшкодування збитків, завданих державі внаслідок незаконної вирубки.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці