«На гарячому» упіймались браконьєри

21 березня близько 10 години на території Кременчуцького водосховища інспекторами Держекоінспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області затримано двох осіб за незаконний вилов риби одним із найжорстокіших методів – способом багріння.

Вилов здійснювався потрійними гачками, які використовують браконьєри при ловлі «на драча» – спінінг різкими рухами смикають, намагаючись підчепити рибу. Спосіб багріння вважається варварським, більша частина риби зривається, залишається пораненою, починає хворіти і гине. Тож браконьєри більше знищують рибу, ніж виловлюють.


Відповідно до пункту 3.15 Правил любительського і спортивного рибальства забороняється вилов водних біоресурсів за допомогою колючих знарядь лову та способом багріння.


При огляді у порушників виявлено та вилучено човен «Крим», незаконні знаряддя лову та рибу виду товстолобик в кількості 11 штук.


 Обрахована сума завданих збитків згідно такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів склала 2805 грн.


За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадян складено два адміністративних протоколи за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (грубе порушення правил рибальства). Подальший розгляд справи відбудеться в суді. Риба передана на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці