За спалювання залишків сухої рослинності доведеться відповідати

Інспекторами Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу у ході здійснення заходів державного нагляду (контролю) щодо запобігання та протидії масовим пожежам  лісів, торфовищ, спалювання сухої природної рослинності, сухостою та сміття, 15 квітня 2021 року в одному із сіл Звенигородського району виявлено, що одна з посадових осіб здійснювала спалювання залишків сухої рослинності на території навчального закладу.

Посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Самовільне випалювання рослинності або її залишків) та накладено штраф на суму 15 тисяч 300 гривень.

Нагадуємо, що згідно з внесеними змінами до законодавства, за самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачено накладення штрафу на громадян - від 3 тис. 060 грн. до 6 тис. 120 грн. і на посадових осіб - від 15 тис. 300 грн. до 21 тис. 420 грн.

          За порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян - від 1 тис.530 грн. до 4 тис.590 грн. і на посадових осіб - від 4 тис.590 грн. до 15 тис.300 грн.

За знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 4 тис. 590 грн. до 15 тис. 300 грн. і на посадових осіб - від 10 тис. 710 грн. до 30 тис. 600 грн.

Тому, Державна екологічна інспекція Центрального округу наголошує на бережливому ставленні до навколишнього природного середовища, аби зменшити людський чинник у виникненні пожеж у природних екосистемах.

          Збережемо природу разом!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці