Операція Нерест – 2021 триває!!!

Особливу увагу при проведенні рейдів ми приділяємо територіям природно-заповідного фонду, а саме Роському іхтіологічного заказнику, який був створений саме для збереження водних живих ресурсів.


24 квітня 2021 року близько 5.20 год. працівниками Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу та поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області під час відпрацювання прибережної території Роського іхтіологічного заказника в адміністративних межах с. Хрещатик на акваторії річки Дніпро виявлено та затримано 2 порушників, які здійснювали незаконний вилов водних живих ресурсів за допомогою мисинових сіток на деревʼяному човні.


При огляді, виявлено та вилучено мішки зі свіжовиловленою рибою видів: лящ - 25 шт., карась - 2 шт., плітка – 87 шт., чехонь – 1 шт., судак – 2 шт., синець – 18 шт., рак- 32 шт. та три сітки розміром вічка 50 мм на 50 мм, довжиною 210 метрів.


Обрахована сума завданих збитків державі становить 26822 грн. На порушників складено два адміністративні протоколи за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та обʼєктів природно-заповідного фонду).

На місце події викликана слідчо - оперативна група Черкаського ра

йонного управління поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Риба та засоби вчинення порушення вилучені працівниками поліції. Риба в подальшому передається на реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.


Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період на обʼєкті природно – заповідного фонду, дані внесено до журналу єдиного обліку та вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці