Інспекція посилює контроль у період нересту водних біоресурсів

Державна екологічна інспекція Центрального округу разом із правоохоронними органами та громадськими організаціями посилює заходи державного нагляду (контролю) в нерестовий період 2021 року.


На Кременчуцькому водосховищі р. Дніпро 29 - 30.04.2021 року в Золотоніському та Чорнобаївському районі Черкаської області виявлено та знято з води 18 мисинових сіток загальною довжиною 1,3 кілометри із рибою. Складено два акти вилученого безхозного майна на сітки, що підлягають знищенню. Шістдесят кілограмів мертвої риби здано на переробку, жива риба випущена в річку.

Разом із представниками громадських організацій «Річковий дозор» та «Спис», працівниками Управління авіації та поліції на воді міста Київ проведений рейд на Кременчуцькому водосховищі в районі села Градизьк Полтавської області, в ході якого виявлено та знято з води 14 сіток довжиною 0,98 кілометра. Складено акт вилученого безхозного майна на сітки, що підлягають знищенню. Сто двадцять кілограмів мертвої риби здано на переробку, жива риба випущена в річку.

Сума збитків завданих державі в результаті незаконного вилову живих біоресурсів, обраховується, винних осіб не знайдено.

Державна екологічна інспекція Центрального округу наголошує, що в нерестовий заборонений період дозволяється любительське спортивне рибальство з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом, на спеціально визначених органами рибоохорони ділянках водойм.

Попереджаємо, що за порушення «Правил любительського та спортивного рибальства» передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Крім того порушники будуть змушені відшкодувати шкоду завдану рибним ресурсам. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці