В Липівському заказнику затримано браконьєра на "товстолобів"

6 червня 2019 року близько 1.00 години ночі, поліцейськими 5-ї роти водного патруля Управління патрульної поліції в Черкаській області та держекоінспекторами Управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу, при проведенні природоохоронного рейду на території орнітологічного заказника загальнодержавного значення «Липівський», поблизу станції “Панське” затримано браконьєра, який на гумовому човні марки “Bark” за допомогою сітки довжиною 75 метрів, висотою 3 метри, вічко 120х120 мм здійснив незаконний вилов риби виду товстолобик в кількості 6 штук та загальною вагою 69 кг.

Для фіксації обставин, на місце події викликано слідчо – оперативну групу Золотоніського відділу ГУНП у Черкаській області.

На порушника складено адміністративний протокол за ст. 91 КУпАП (Порушення правил охорони та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду).

Розмір шкоди, завданої довкіллю, обраховано згідно постанови Кабінету Міністрів України від 24.07.2013 №541 та становить 2706 грн.

Вирішується питання про порушення кримінального провадження за статтею 249 Кримінального Кодексу України.

Риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці