АЗС у місті Черкаси здійснює діяльність з порушенням вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»

Управлінням державного екологічного (нагляду) контролю у Черкаській області Державної екологічної інспекцієї Центрального округу проведено планову перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища ТОВ «Дізарт Плюс». Даний об’єкт по ступеню впливу на забруднення атмосферного повітря відноситься до ІІ групи.

Пунктом 4 ч. 3 ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» унормовано, що друга категорія видів планованої діяльності та обʼєктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля, включає поверхневе та підземне зберігання викопного палива чи продуктів їх переробки на площі 500 квадратних метрів і більше або обʼємом (для рідких або газоподібних) 15 кубічних метрів і більше.

За наслідками перевірки, складено акт, яким зафіксовано порушення ст. 51 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», що виразилось у відсутності робочого проекту реконструкції з розділом ОВНС на господарську діяльність та комплексного експертного звіту (висновку) та висновку екологічної експертизи.

Захищаючи інтереси держави Держекоінспекція звернулась до Черкаського окружного адміністративного суду про тимчасову заборону (зупинення) діяльності товариства, до отримання відповідних дозвільних документів.

Дослідивши матеріали справи, 20 червня 2019 року Черкаський окружний адміністративний суд виніс рішення, яким позов задовольнив повністю, застосувавши заходи реагування у вигляді тимчасового зупинення діяльності до товариства з обмеженою відповідальністю «Дізарт Плюс». А також суд зобов'язав ТОВ "Дізарт Плюс" отримати робочий проект з матеріалами оцінки впливу на навколишнє середовище та висновок з оцінку впливу на довкілля.

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці