Держекоінспекція Центрального округу оголошує флешмоб по кількості випущеної риби до природи природоохоронними органами та громадянами області!

https://www.facebook.com/poznyakov0205.sasha/videos/1109750859220794/?epa=SEARCH_BOX

Друзі! До нашого ФЛЕШМОБУ «Відпусти рибу» також приєднались працівники водного патруля підрозділу роти обслуговування водних об’єктів Управління патрульної поліції в Черкаській області за що їм велика подяка.

Тому ми продовжуємо патрулювати Кременчуцьке водосховища з патрульною поліцією та знову вилучаємо незаконні знаряддя лову та відпускаємо рибу.

На цей раз рейдовою групою 5 вересня 2019 року знешкоджено та вилучено з води 5 промислових браконьєрських ятерів : вперше попався “Ятір-гігант ” на 6 котлів (кулі, бочки) загальною довжиною 50 метрів та 4 ятері обладнаних 4 котлами загальною довжиною 100 метрів. Вага одного знаряддя лову коливається від 150 до 200 кг. Тому витягувати із води ці заборонені знаряддя лову не так легко, як здається на перший погляд. Це важка праця!

Ятір, верша, кубирь - це практично одна і та ж снасть-пастка яка однаково ефективно застосовується як для лову раків так і риби. Ця снасть являє собою циліндричний каркас обтягнутий сіткою, який має звужені входи. Риба (рак) потрапивши в пастку знайти вихід вже не може.

Якщо ж ятір (вентер) застосовується для лову риби, то пастка оснащується крилом (крилами) з сітки, закріплених на кількох жорстких рамах, із системою вхідних отворів різної форми, напрямних крил або без них.

Також нами було виявлено та вилучено 7 браконьєрських сіток “хитрих браконьєрів” замаскованих під законні знаряддя лову рибодобувних підприємств, шляхом встановлення схожих для розпізнавання прапорців, якими користуються ліцензіати. Висота сіток склала два з половиною метри, крок вічка починаючи від 32 до 36 мм. Даними сітками винищується риба малих розмірів та вони заборонені до використання на Кременчуцькому водосховищі.

Вся риба видів : сом, товстолоб, плітка, лящ загальною вагою близько 221 кг збережена та випущена до водосховища!

Знову упереджена шкода навколишньому природному середовищу на суму 52 тис. грн.!

Вилучені браконьєрські знаряддя лову ціна яких на «чорному» ринку може скласти близько 137 тис. грн.!

Тільки за два дні нами відпущено до води риби загальною вагою 471 кг, упереджена шкода природі на суму 120 тис.грн, вилучено браконьєрських знарядь лову ціна яких на «чорному» ринку може скласти близько 217 тис. грн.!




https://www.youtube.com/watch?v=0e_5nQV6r7I&feature=share&fbclid=IwAR2ZOtSFB97Cg5fsDlCH2rs1kHl_x3UtJMfAzgEoZYn8cRcfSmHdgKLuNh0

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці