КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ПОЛТАВЩИНИ СПЛАТИЛО ЗБИТКИ, ЗАВДАНІ ДОВКІЛЛЮ

Під час проведення планової перевірки Комунального підприємства "Добробут" Яреськівської сільської ради, що здійснює свою діяльність у Шишацькому районі Полтавської області, Державна екологічна інспекція Центрального округу виявила порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища в частині видобування прісних підземних вод без спеціального дозволу на користування надрами.

Розраховано збитки, заподіяні державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. Встановлено, що внаслідок незаконної діяльності підприємства державі завдано збитків на суму 163,037 тисяч гривень.

Комунальному підприємству до добровільної сплати була пред"явлена претензія на вказану суму збитків. Згодом до Господарського суду Полтавської області був поданий позов щодо стягнення коштів із суб"єкта господарювання.

Державна екологічна інспекція Центрального округу вжила вичерпні заходи у порядку, передбаченому діючим законодавством, направлені на реальне досудове врегулювання щодо надходження суми збитків до державного та місцевих бюджетів. У січні 2021 року Комунальне підприємство "Добробут" Яреськівської сільської ради сплатило збитки в повному обсязі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці