ПрАТ «Черкаське хімволокно» добровільно відшкодувало державі майже 150 тисяч гривень за наднормативні викиди в атмосферне повітря

Приватне акціонерне товариство «Черкаське хімволокно» входить до ТОП-100 найбільших забруднювачів атмосферного повітря України. Діяльність підприємства спрямована на постачання електричної енергії, пари, гарячої води та кондиційованого повітря.

У листопаді 2020 року Державна екологічна інспекція провела позапланову перевірку підприємства, в результаті якої встановлений факт здійснення наднормативних викидів забруднюючих речовин – оксиду вуглецю від джерела утворення на основному майданчику підприємства. Розраховані збитки, завдані забрудненням атмосферного повітря, на суму 146,474 тисяч гривень.

Підприємству пред’явлена претензія до добровільного відшкодування на вказану суму. За інформацією Головного управління Державної казначейської служби України у Черкаській області, в лютому 2021 року ПрАТ «Черкаське хімволокно» добровільно сплатило всю суму збитків до спеціального фонду державного та місцевих бюджетів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці