В Черкаському районі виявлено самовільну рубку 345 дерев

Реагуючи на звернення громадян та Будищенської сільської ради щодо встановлення факту законності рубки дерев в адміністративних межах села Свидівок, 13 квітня 2021 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу спільно з працівниками Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області з метою проведення повної та всебічної перевірки фактів здійснено огляд місця події.


В результаті встановлено, що по вулиці Дахнівська,13 виявлено незаконну порубку 345 дерев породи верба та сосна.


На місці вчинення правопорушення виявлені залишки зрубаних дерев та пеньки. Проведена фотофіксація пеньків, які виміряні, пораховані та занесені в польову облікову відомість.


Розрахунок розміру завданої державі шкоди, внаслідок незаконної порубки дерев, проведено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 р. № 665 дод. 2 (з урахуванням індексації) та становить 634 тис. 127 грн.94 коп.


          Матеріали по даному факту, направлені до Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці