Незважаючи на нерестовий період, кількість бажаючих незаконно виловити рибні ресурси – не зменшується!

Інспекторами Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області та ГО «Автомайдан» проведено черговий рейд по операції «Нерест 2021».

Так, в ніч на 16 квітня 2021 року під час проведення рейду виявлено 5 порушників природоохоронного законодавства, які перебували на територіях природно-заповідного фонду. Тому, інспекторами на кожного порушника складено адміністративні протоколи за статтею 91 КУпАП (Порушення правил охорони та використання територій та обʼєктів природно – заповідного фонду).  

Крім того, в адміністративних межах с. Велика Бурімка Чорнобаївського району виявлено та затримано 2 порушників, які на гумовому човні здійснювали незаконний вилов водних живих ресурсів за допомогою  мисинових сіток.


Під час огляду човна виявлено та вилучено одну мисинову сітку кроком вічка 60х60 мм та дві – кроком вічка 45х45 мм. та рибу видів: лящ – 24 шт., плітка – 208 шт., синець – 6 шт., плоскирка – 6 шт., окунь – 1 шт. та карась – 1 шт. Обрахована сума завданих збитків державі становить 40,341 тис.грн.

Також, не встигли інспектори закінчити з першим випадком, як надійшла оперативна інформація про інше правопорушення в адміністративних межах села Лящівка.

Прибувши на місце події, було виявлено двох чоловіків, які вже встигли свій улов сховати разом з сітками до мішка.


Під час огляду виявлено та вилучено дві сітки кроком вічка 5х50 мм та рибу видів: карась – 75 шт., плітка – 4 шт., лящ – 7 шт. т сазан 2 шт. Обрахована сума завданих збитків державі становить 6,161 тис.грн.


На порушників також складено адміністративні протоколи за статтею 91 КУпАП.

На місце події викликані слідчо - оперативна група Золотоніського РВ поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення.

Сітки, риба та засоби вчинення порушення вилучені працівниками поліції. Риба в подальшому передається на реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період на обʼєктах природно – заповідного фонду, в обох випадках вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці